Vaststellingsovereenkomst

U bent al een tijdje ziek en op een dag wordt u op kantoor geroepen. De baas heeft besloten dat er vanwege uw ziekte geen ruimte meer voor u is. Er is inmiddels een vervanger gevonden die misschien zelfs beter functioneert. Als u ziek bent komt dit dubbel zo hard aan. Het vertrouwen in uw werkgever is volledig weg. Daarbij komt uw werkgever met een vaststellingsovereenkomst die u dient te tekenen. Hoe werkt een vaststellingsovereenkomst? Volgens uw werkgever is met uw akkoord alles geregeld. Door de druk tekent u het document, maar u weet totaal niet wat uw rechten zijn. Of u besluit niet te tekenen, maar u weet vervolgens eigenlijk niet goed wat u wel moet doen. Aarzel niet langer en bel een advocaat om u bij te staan en de overeenkomst na te kijken.

Vaststellingsovereenkomst bij ziekte

In de meeste gevallen is het niet slim om bij ziekte een krabbel te zetten onder een vaststellingsovereenkomst. Als u toch een handtekening zet, dan heeft u meestal geen recht meer op een WW-uitkering of een Ziektewet uitkering. Er zijn uiteraard wel uitzonderingen waarbij u wel gewoon een akkoord kan geven. Elke uitzondering is per persoon verschillend. U kan het beste een advocaat bellen om u te laten adviseren over de zaak. De advocaat kan kijken wat in uw situatie mogelijk is. Meer over ontslag via vaststellingsovereenkomst.

Wat gebeurt er als u al een handtekening gezet heeft?

U leest net op internet dat het niet slim is om een handtekening te zetten. Er is alleen één probleem. U heeft al een handtekening gezet onder druk van uw werkgever. Gelukkig heeft u volgens de wet een opzegtermijn die ingaat op het moment dat u een handtekening zet. Dit opzegtermijn duurt 14 dagen. Het is slim om direct een advocaat te bellen nadat u een handtekening gezet heeft. Een advocaat kan eventueel voor u regelen dat uw handtekening ongedaan gemaakt wordt. Vervolgens kan er onderhandeld worden over een nieuwe overeenkomst. Als u voor de tweede keer een handtekening zet, dan zal deze wel definitief zijn en heeft u geen opzegtermijn meer.

Als u bij ziekte of gewoon een vaststellingsovereenkomst ontvangt dient u direct een jurist te bellen. Wacht niet te lang, maar laat direct iemand ervoor zorgen dat u gewoon uw uitkering behoud en u krijgt waar u recht op heeft. Wij helpen u graag om uw ontslag tot een goed einde te brengen.